СвітТуреччинa

Туреччина підписала угоду зі SpaceX про запуск супутника Türksat 6A

Американська компанія Ілона Маска SpaceX в 2023 році запустить перший в Туреччині телекомунікаційний супутник Türksat 6A.

Американська компанія Ілона Маска SpaceX в 2023 році запустить перший в Туреччині телекомунікаційний супутник Türksat 6A.

Після аналізу пропозицій декількох компаній була обрана ракета SpaceX Falcon 9, яка є «кращим варіантом» з точки зору технічних, адміністративних і фінансових аспектів, говориться а заяві міністра транспорту та інфраструктури Туреччини Аділя Караїсмаілоглу.

За його словами, Türksat і SpaceX вже підписали угоду про це.

Міністр зазначив, що етапи виробництва, інтеграції та випробувань супутника проводяться в центрі збірки, інтеграції та випробувань космічних систем (AIT) в столиці Анкарі. Очікується, що даний етап буде завершено в 2022 році.

Разом з тим Караісмаілоглу підкреслив, що проект зробить Туреччину однією з 10 країн, які можуть випускати власні телекомунікаційні супутники. Очікується, що супутник буде запущений в першому кварталі 2023 року.

Супутник був створений у співпраці з Міністерством транспорту та інфраструктури, а також з такими організаціями та компаніями, як провідна оборонна фірма ASELSAN, Turkish Aerospace Industries (TAI) і CTech, а також Türksat і провідним науковим органом країни, науково-технологічною дослідницькою радою Туреччини (TÜBITAK).

Раніше в січні 2021 року компанією SpaceX був запущений супутник Türksat 5A. супутник з терміном служби 30 років, охопив Європу, Близький Схід і великі регіони Африки, а також Середземне море, Егейське і Чорне моря.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button