Туреччинa

У зв’язку із зростанням випадків COVID – 19 в Стамбулі введені нові заходи профілактики

На тлі підготовки Туреччини до введення обмежень для підприємств, що працюють в закритих приміщень, губернатор Стамбула в середу оголосив про низку нових заходів щодо припинення поширення COVID-19 в найбільшому місті країни.

Державним службовцям старше 60 років, особам з хронічними захворюваннями і вагітним жінкам у державному секторі або жінкам, які мають дітей молодше 10 років, буде дозволено працювати віддалено з дому, повідомляє Birgün з посиланням на губернатора Алі Йерликая.

Крім того, з 9 листопада робітники в промисловому секторі почнуть працювати з 7 години ранку, додав Йерликая.

Дані заходи спрямовані на скорочення скупчення людей в години пік в 16-мільйонному мегаполісі, де зафіксовано зростання на 40% випадків захворювання коронавірусом.

За даними Міністерства охорони здоров’я, в середу в Туреччині було зареєстровано ще 2 тис. 391 пацієнт з коронавірусом, в той час як кількість загиблих збільшилася на 77. З травня, до того, як уряд скасував початкові суворі заходи по боротьбі з пандемією, ці цифри збільшилися більш ніж удвічі.

Загальна кількість інфікованих в країні зараз становить понад 384 тис. осіб, а кількість жертв смертельного вірусу підскочила до понад 10 тис.

Тим часом, скорочення робочого дня в установах має набути чинності в середу ввечері, після того як повідомлення Міністерства внутрішніх справ буде відправлено у 81 провінцію, повідомляє Анадолу.

Раніше на цьому тижні президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган оголосив, що з метою зупинити висхідну траєкторію COVID-19, закриті приміщення, такі як кінотеатри і ресторани, торгові центри, кінотеатри і концертні зали, скоротять години роботи.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button