ЕкономікиТуреччинa

Bloomberg: Авіаційний сектор Туреччини звернувся за допомогою до уряду у зв’язку з COVID-19

Згідно з повідомленням Bloomberg, турецькі авіакомпанії звернулися за отриманням банківських позик у розмірі 20 млрд лір (2,5 млрд доларів), щоб пережити спад в перельотах через пандемію коронавірусу.

«Керівники авіакомпаній в середу зустрілися в Анкарі з Міністром транспорту Аділем Караїсмайлоглу», – повідомив Bloomberg в п’ятницю, пославшись на двох осіб, які побажали зберегти анонімність.

Міністр з розумінням поставився до прохання, пообіцявши обговорити це питання з іншими офіційними особами, включаючи міністра фінансів і казначейства Лютфі Ельвана, йдеться в повідомленні.

За даними Reuters, фонд добробуту Туреччини веде переговори про надання надзвичайного фінансування авіаперевізнику Turkish Airlines.

Авіаційний сектор є однією з найбільш постраждалих галузей країни, оскільки через пандемію коронавірусу були припинені майже всі польоти, зазначалося в статті.

Заходи, що обмежують пересування після пандемії, призвели до великих збитків, звільнень і закриття авіакомпаній по всьому світу. Одна з найбільших компаній, німецька Lufthansa, в червні домовилася про державну допомогу в розмірі 10 млрд доларів.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button