Туреччинa

«Число випадків COVID – 19 в Туреччині в 20 разів перевищує офіційні показники»

У документі, імовірно взятому з системи управління інформацією про лабораторії Міністерства охорони здоров'я Туреччини і оприлюдненому у вівторок депутатом від основної опозиційної Народно-республіканської партії( НРП), представлені результати загальнонаціонального тестування на коронавірус від 10 Вересня, які набагато перевищують офіційні цифри, оголошені Міністерством в той же день.

За даними Міністерства, 10 вересня в Туреччині було зареєстровано 1 тис. 512 нових випадків зараження COVID-19, в той час як згідно з документом, оприлюдненим депутатом НРП Муратом Еміром, в той же день було зафіксовано 29 тис.377 позитивних тестів із загального числа проведених в 107 тис. 702.

Турецька телекомпанія Fox Haber опублікувала відео Еміра, в якому він закликав міністра Фахреттіна Коджу «вже нарешті розповісти нашому народу правду».

«Є різниця між пацієнтами і випадками. Пацієнти-це громадяни з клінічними симптомами, а випадки це ті, у кого виявлено позитивний результат тесту, які ризикують заразити інших або самі захворіти. Якщо у вас є симптоми, ви-пацієнт», – сказав В інтерв’ю Fox Haber директор відділення охорони здоров’я провінції Стамбул Кемаль Мемішоглу. Коджа в свою чергу визначив випадок COVID-19 як людину з позитивним результатом на коронавірус, «не перебуває на госпіталізації».

Медичні асоціації та опозиційні політики Туреччини часто звинувачують уряд у приховуванні масштабів пандемії і цифр від громадськості, відзначають місцеві ЗМІ.

«Перше правило боротьби з пандемією-надавати нашим людям правильну інформацію», – зазначив Емір у Twitter.

Нагадаємо, що напередодні у вівторок в Туреччині було зареєстровано 68 смертей через коронавірус COVID-19 і 1 тис.427 нових випадків захворювання. Офіційні дані, що публікуються щодня з 28 липня, не включають кількість інтубованих пацієнтів і пацієнтів у відділеннях інтенсивної терапії. Офіційно в країні зареєстровано 30 тис.638 активних випадків. Треба сказати, що з 1 червня, коли були скасовані обмеження, введені у зв’язку з пандемією, число тих, що заразилися неухильно зростає.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button