Туреччинa

Політичним в’язням відмовляють в УДЗ через «надмірне читання»

Створені у в'язницях адміністративні та наглядові ради довільно відтягують умовно-дострокове звільнення політичних в'язнів.

Створені у в’язницях адміністративні та наглядові ради довільно відтягують умовно-дострокове звільнення політичних в’язнів.

При цьому підставою до продовження реального відбування покарання можуть слугувати такі абсурдні формулювання як «не розкаявся» або «надмірно читає літературу».

Парламент Туреччини 14 квітня 2020 року прийняв поправки до закону, згідно з яким керівництво в’язниць отримало право оцінювати ув’язнених для умовно-дострокового звільнення. Адміністративні та наглядові ради, які були сформовані тюремною адміністрацією, будуть приймати рішення про УДЗ і переведення в в’язниці відкритого типу для тих, хто був засуджений до 10 років і більше, а також засуджених за терористичні злочини, за створення, управління або членство в терористичній організації.

Депутат парламенту від НРП Сезгін Танрикулу посилаючись на лист ув’язненого з ініціалами Ф. Й. з в’язниці Баликесір, заявив, що тюремна адміністрація довільно тлумачить законодавчі поправки і навмисно відтягує умовно-дострокове звільнення політичних в’язнів.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button