СвітТуреччинa

Експорт Туреччини до Саудівської Аравії впав на 92 відсотки

Експорт турецьких товарів до Саудівської Аравії різко знизився після економічного бойкоту.

Експорт турецьких товарів до Саудівської Аравії різко знизився після економічного бойкоту.

За даними Асамблеї експортерів Туреччини, експорт до Саудівської Аравії склав 16,6 мільйона доларів у січні 2021 року. Місяцем раніше ця цифра була на рівні 221,9 мільйона доларів. Таким чином, загальне падіння експорту склало 92,5 відсотків.

Президент Торгової палати Саудівської Аравії Аджлан аль-Аджлан на початку жовтня 2020 року закликав бойкотувати турецькі товари. Деякі з основних мереж супермаркетів в країні оголосили, що припинять зберігати турецькі товари на складі після того, як поточні запаси будуть продані.

Заклик до бойкоту пролунав після того, як президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звинуватив на початку жовтня 2020 року ряд країн Перської затоки в недружній політиці по відношенню до Туреччини і навіть поставив під сумнів існування цих держав в найближчому майбутньому, повідомляє bigasia.ru. арабські країни неодноразово попереджали Анкару про неприпустимість втручання у внутрішні справи Лівії, Сирії, а також Єгипту. На адресу Туреччини звучали звинувачення в спробі відродити Османську імперію і встановити гегемонію над арабами.

 

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button