СвітТуреччинa

Freedom House: Туреччина збільшила переслідування противників влади за межами країни

У звіті правозахисної організації Freedom House говориться, що 31 країна, в тому числі Туреччина, переслідують дисидентів за межами країни.

У звіті правозахисної організації Freedom House говориться, що 31 країна, в тому числі Туреччина, переслідують дисидентів за межами країни.

Freedom House зазначає, що з 2014 року було зареєстровано 608 випадків переслідування в 31 країні. Погрозам піддалися 3,5 млн осіб у 79 країнах.

У звіті про «транснаціональні репресії» зазначається, що переслідування турецькою владою противників за межами країни мають «інтенсивний характер, географічну доступність і раптовий розвиток». Повідомляється, що турецький уряд переслідував членів руху Гюлена і противників уряду в 30 країнах світу, це відбулося після спроби державного перевороту 15 липня 2016 року. Кількість випадків, коли турецька влада насильно повертала в країну підозрюваних, що живуть за кордоном, збільшилася. Всього було зафіксовано не менше 58 викрадень людей з 17 країн.

«Ці зусилля включають підкуп і переконання місцевих служб безпеки в африканських, європейських і азіатських країнах у сприянні незаконній передачі цих осіб турецьким судовим органам», – йдеться у звіті.

Турецький уряд продовжує дану практику. Так підозрювані були доставлені з України до Туреччини в січні 2020 року. Крім того, послідовники руху Гюлена були насильно вивезені з Косово і Азербайджану.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button