ПолітикаСвітТуреччинa

Туреччина вживає всіх юридичних заходів у зв’язку з обшуком свого торгового судна

Міністр оборони Туреччини Хулюсі Акар заявив 30 листопада, що Туреччина зробила всі юридичні дії після затримання турецького торгового судна Roseline-A в східній частині Середземного моря учасниками військової місії ЄС «Іріні».

«На судні перевозилася гуманітарна допомога. Ми зробили все, що необхідно в юридичному плані. Ми не з тих, хто нагнітає напругу або прагне до загострення ситуації. Але ми намагаємося робити все, що в наших силах, щоб вирішити проблеми шляхом діалогу і переговорів, щоб підтримувати добросусідські відносини», — сказав Акар, маючи на увазі обшук торгового судна під турецьким прапором 22 листопада.

Крім того, міністр нагадав про триваючу напруженість у відносинах з Грецією в регіоні.

«На жаль, наш сусід наполегливо уникає переговорів і пошуку рішень. Незважаючи на те, що ми знову і знову говоримо їм, що рішення не може бути знайдено таким чином, вони як і раніше наполягають на своєму. Вони роблять неправильно. Ми можемо обговорити це питання в рамках заходів взаємної довіри. Ми можемо провести переговори з метою вирішення конфлікту під керівництвом генерального секретаря НАТО», – цитує його Hurriyet. Він також зазначив, що, на жаль, Афіни зайняли «абсолютно протилежну позицію».

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button