ЕкономікиТуреччинa

Екс-міністр Албайрак пішов у відставку з Фонду добробуту

Берат Албайрак, зять президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, в п'ятницю подав у відставку зі своєї посади заступника голови турецького Фонду добробуту після того, як раніше пішов з посади міністра фінансів країни.

«Членство в раді директорів турецького Фонду добробуту Берата Албайрака і Арди Ермута, які просили звільнити їх від займаних посад, було припинено», — йдеться в заяві директорату комунікацій Туреччини. Там також було оголошено, що Ердоган призначив Ахмеда Бурака Дагліоглу до ради директорів.

«У майбутній період ми хочемо зайняти видатне становище Фонду добробуту в усьому світі. Наприклад, візит еміра Катару до Туреччини вчора був фактично одним з кроків», – заявив Ердоган журналістам у Стамбулі після засідання радиади директорів Фонду добробуту.

Нещодавно турецьку столицю відвідав емір Катару Тамім бін Хамад Аль Тані, який підписав з Туреччиною 10 нових угод про військову і торговельну співпрацю.

Емірат інвестує в розкішний портовий проект на історичному півострові Стамбула-Золотий Ріг – і під час візиту завершив покупку 10% акцій Стамбульської фондової біржі Borsa, а також торгового центру Istinye Park вартістю в мільярд доларів.

Новий призначенець до Фонду добробуту Ахмет Бурак Даглиоглу є випускником середньої школи Kartal Imam Hatip High School (IHL), в якій також навчався син турецького президента Білал Ердоган. Він також добре зарекомендував себе при уряді Партії справедливості і розвитку (ПСР).

Даглиоглу обіймав посаду віце-президента інвестиційного агентства Ердогана під час його перебування на посаді прем’єр-міністра, а потім перейшов на посаду віце-президента інвестиційного агентства при президентові.

Заміна в раді директорів Фонду добробуту знаменує собою початок операції проти команди Албайрака, повідомив економіст Емін Чапа в своєму Twitter.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button