Туреччинa

ЗМІ: У Туреччині можуть ввести більш суворі обмеження через COVID-19

Якщо нещодавно оголошені обмеження не зможуть уповільнити поширення COVID - 19 протягом 15 днів, можуть бути введені додаткові заходи, включаючи цілодобову комендантську годину у вихідні дні, щоб взяти спалах під контроль, вказує Hurriyet.

Уряд заявив, що буде введена часткове блокування у вихідні дні для ресторанів, кафе, перукарень і торгових центрів — вони будуть працювати тільки з 10 ранку до 8 вечора, крім того, ресторанам і кафе буде дозволено надавати послуги тільки на винос і доставку.

Згідно з новими обмеженнями, які набудуть чинності з 8 години вечора 20 листопада, кінотеатри будуть закриті, а школи перейдуть на дистанційне навчання.

Також будуть обмежені пересування людей у віці 65 років і старше і тих, кому ще не виповнилося 20 років.

Чиновники вважають, що обмеження, спрямовані на школи, літніх і молодих людей, перешкоджатимуть пересуванню 35-40 млн осіб, що має допомогти уповільнити темпи спалаху хвороби.

Ефект від цих заходів буде спостерігатися протягом наступних двох тижнів, і якщо хвороба не покаже ознак ослаблення, можна буде поступово вводити інші обмеження. Вони включатимуть повний карантин у вихідні дні або обмежену комендантську годину в будні дні. Але заборони на міжміські поїздки не передбачається.

Після оцінки впливу нещодавно введених обмежень місцеві ради боротьби з пандемією можуть вжити конкретних заходів для конкретних провінцій. В рамках цих дій на будівлях, де виявляються випадки захворювання COVID-19, будуть вивішені «попереджувальні знаки», а відвідування будинку може бути заборонено.

Експерти відзначили, що близько 20% тестів на вірус в даний час повертаються позитивними, що було рівнем, що спостерігався в квітні в розпал спалаху. Вони запропонували проводити кампанії з запобігання відвідувань на дому, щоб підвищити обізнаність і приборкати поширення цієї хвороби.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button