ПолітикаСвітТуреччинa

Боррель: Дії Туреччини поглиблюють її розрив з ЄС

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що дії Туреччини в Східному Середземномор'ї посилюють розрив цієї країни з Євросоюзом, для виправлення ситуації Анкара повинна «кардинально переглянути свої дії».

«У Східному Середземномор’ї ситуація продовжує погіршуватися, останні дії Туреччини суперечать резолюціям ООН і поглиблюють розрив цієї країни з ЄС. Я з жалем констатую, що дії Туреччини лише сприяють підвищенню напруженості. Для збереження позитивного порядку у відносинах з ЄС Анкара повинна кардинально переглянути свою позицію», – цитує його ТАСС.

На саміті 2 жовтня лідери ЄС домовилися востаннє закликати Анкару до відновлення діалогу і нормальних взаємин, але якщо цього не відбудеться, на саміті 11-12 грудня буде обговорюватися питання про перегляд відносин з Туреччиною.

«Я не можу передбачити рішення саміту, все буде залежати від поведінки Туреччини, поки ми не бачимо ніяких сигналів про його зміну», — сказав Боррель, відповідаючи на питання про майбутню дискусію щодо Туреччини.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button