ВідеоУкраїна

ВІДЕО | В Україні вшанували жертв війни в Карабасі

У головній мечеті України «Ар-Рахма» всеукраїнський культурний центр тюркомовних і східних народів з ініціативи азербайджанців Києва провів вечір молитви в пам'ять про загиблих в Нагірному Карабасі.

У заході взяли участь верховний муфтій України шейх Ахмед Тамім, а також Посол Азербайджану в Києві Ельміра Ахундова. Серед присутніх були представники азербайджанської діаспори в Україні, відомі бізнесмени та діячі культури. На заході були присутні понад 150 осіб з Києва та інших міст України.

Були прослухані читання Курану і молитви присвячені жертвам війни в Карабасі , було зачитано звернення муфтія Духовного управління мусульман Кавказу Шейх-уль-іслам Аллахшюкюр Пашазаде, виступав Малік Гаджієв , Октай Алієв , на закінчення Ду’а прочитав верховний муфтій України шейх Ахмед Тамім.

Зі звернення Муфтія Духовного управління мусульман Кавказу Шейх-уль-іслам Аллахшюкюр Пашазаде: «Ми щиро вдячні українському народу і всім мусульманам України за добрі молитви, за поминання наших померлих у ваших мечетях. Сподіваємося на Всевишнього Аллаха, щоб увінчалися успіхом всі наші праці в ім’я благоденства і щастя наших народів. Мир Вам, милість Аллаха і його благословення!».

Після офіційної частини гостям запропонували частування стравами азербайджанської кухні.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button