ПолітикаСвітТуреччинa

Радник Байдена: Нова адміністрація США не прагне «загнати Туреччину у глухий кут»

Майкл Карпентер, радник Джо Байдена із зовнішньої політики, заявив, що Туреччина займається кількома внутрішніми проблемами, і нова адміністрація США не прагне «загнати країну в кут» шляхом введення санкцій, які змусять турецький уряд «піти далі, покладаючись на агресивну тактику і войовничу риторику».

«Ми не хочемо заганяти Туреччину в кут. Ми не хочемо вводити санкції щодо Туреччини і прагнути спровокувати свого роду економічний колапс або наслідки, які змусять режим і далі покладатися на агресивну тактику і войовничу риторику», — сказав Карпентер, Керуючий директор центру дипломатії і глобальної взаємодії Пенна-Байдена.

Радник зробив дану заяву 9 листопада, виступаючи по відеозв’язку на дипломатичній конференції, організованій в Греції.

За словами Карпентера, нова адміністрація прагне до більш тісної співпраці з ЄС у своїй політиці щодо Туреччини і президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Радник Байдена підкреслив, що, якщо Туреччина хоче «повернутися до доброї милості союзників по НАТО», обидві сторони повинні почати пошук «шляхів», які приведуть до відмови Анкари від російської системи оборони С-400.

Нагадаємо, що раніше у Анкари виникли розбіжності з її союзником по НАТО Вашингтоном з питань, включаючи різні політичні погляди на конфлікт в Сирії і покупку російської системи протиракетної оборони. В результаті Сполучені Штати виключили Туреччину з програми з виробництва винищувачів F-35, заявивши, що російські системи ставлять під загрозу американські літаки.

«Я дійсно думаю і сподіваюся, що, коли президент Ердоган побачить єдиний фронт, який передбачає співпрацю, і зрозуміє, що більш агресивна політика може спричинити за собою дуже негативні наслідки, він змінить свою думку», — додав він.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button