ПолітикаСвітТуреччинa

У Німеччині вимагають заборони «Сірих вовків» Ердогана  

Депутат від опозиційної Лівої партії Бундестагу Севім Дагделен виступила з вимогою зупинити діяльність угруповання «Сірі вовки» на території Німеччини.

«Федеральний уряд повинен негайно наслідувати приклад Франції і заборонити в нашій країні діяльність організації “Сірі вовки” Федерації демократичних націоналістичних турецьких асоціацій Німеччини (ADÜTDF)»,– зазначила депутат від лівої партії Севім Дагделен.

Дагделен зазначила, що, провокуючи акти проти курдів, вірмен, алавітів, греків і євреїв, вони призводять до поляризації і до поділу суспільства Німеччини. ADÜTDF-велика ультраправа, ультранаціоналістична організація. За різними оцінками, вона налічує близько 7 000 членів.

«Сірі вовки» в Туреччині мають тісні зв’язки з оточенням президента-терориста Реджепа Таїпа Ердогана і з коаліційним партнером влади – правою турецькою “Партією націоналістичного руху”. Відносно ісламістських і фашистських організацій в нашій країні повинна бути нульова терпимість. І тому ми повинні наслідувати приклад Франції», – додала Дагделен.

Міністр внутрішніх справ Франції Жерар Дарманен 4 листопада 2020 року заявив, що діяльність турецької ультранаціоналістичної організації «Сірі вовки» у Франції офіційно заборонена.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button