ЕкономікиТуреччинa

Албайрак: Уряд не байдужий до зростання долара і стримає його, якщо захоче

Міністр фінансів і казначейства Туреччини і зять президента Реджепа Таїпа Ердогана Берат Албайрак заявив, що Анкара втрутилася б, щоб підтримати рекордно низьку валюту ліри, «якби захотіла», але в даний час «не стурбована» її падінням.

«Є багато причин для зростання долара: невизначеність у світі, вибори в США, пандемія, проблеми між країнами. Все це призводить до зростання курсу долара. Але нас не цікавить зростання долара, якби ми хотіли, щоб він впав в ціні, ми б це зробили. Ми б підвищили процентну ставку, і вона впала б, але це не наша турбота», —цитує Duvar слова Албайрака.

Відзначимо, що турецька ліра досягла чергового рекордного мінімуму, знизившись більш ніж на 30% по відношенню до долара в цьому році.

Албайрак сказав, що більш високі процентні ставки зашкодять зайнятості, додавши, що він очікує, що ліра стабілізується через деякий час. «У підвищення процентної ставки є як переваги, так і недоліки. Якщо процентна ставка підвищиться, виробництво скоротиться, зайнятість зменшиться. Наша мета тут-знизити імпорт і збільшити виробництво … Ми очікуємо, що волатильність валютних курсів стабілізується через пару місяців», — додав він.

Тим часом 7 листопада Ердоган звільнив з посади керуючого Центральним банком і призначив їм колишнього міністра фінансів Наджі Агбала.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button