ПолітикаТуреччинa

Давутоглу: Туреччиною керує крихітна партія-ворогів мусульманських хусток, Ісламу та азану

Ахмет Давутоглу заявив, що Туреччина повернулася до старого періоду, коли в країні домінувала влада із заборонним менталітетом.

Глава опозиційної «партії майбутнього» Ахмет Давутоглу дав інтерв’ю журналісту T24 Мурату Сабунджу. Політик піддав критиці чинну владу і ряд політичних партій.

«Нинішня влада управляється менталітетом старої Туреччини. Я писав президенту, щоб цей менталітет, з яким я довго боровся після відходу з поста прем’єр-міністра, не взяв гору. Що він із себе представляє? Це заборонний менталітет. Заборони стосувалися не тільки носіння хусток, а й свободи думки. Заборони старої Туреччини знову повернулися. Деякі режими в Азії є ворогами хіджабу, ісламу, азану, які відчайдушно намагаються їх використовувати. Крихітна партія заявляє, що управляє Туреччиною. Коли-небудь ця маргінальна партія отримає більше влади і поверне заборону на носіння хусток», – сказав Давутоглу.

Говорячи про маргінальну партію Давутоглу мав на увазі партію «Батьківщина», яку очолює Догу Перінчек. Крім того, він піддав жорсткій критиці лідера ПНР Девлета Бахчелі, який, за його словами, є причиною економічної кризи.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button