СвітТуреччинa

Туреччина відреагувала на заборону у Франції «Сірих вовків»

У заяві, опублікованій Міністерством закордонних справ у середу, уряд Туреччини засудив рішення Франції про заборону націоналістичної організації «Сірі вовки», заявивши, що цей крок є порушенням свобод групи.

У зв’язку з даним рішенням Туреччина звинуватила Францію в лицемірстві, заявивши, що вона «повністю стала заручником вірменських кіл».

У Міністерстві підкреслили, що Анкара дасть «рішучу» відповідь на цей крок, вказавши на терпимість Франції до груп, які визнані терористичними в Туреччині.

Раніше в середу після того, як був зіпсований меморіал, присвячений масовим вбивств вірмен 1915 року в Анатолії, а члени групи, за даними ЗМІ, в неділю націлилися на пам’ятник в місті Десін-Шарп’є під Ліоном, Франція оголосила про заборону «Сірих вовків».

«Рух Grey Wolves було розпущено Радою міністрів відповідно до вказівок президента Республіки», – написав у середу міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен, зазначивши, що невелика група «розпалює дискримінацію і ненависть і здійснює насильницькі дії».

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button