ПолітикаСвітТуреччинa

ЄС засудив місію Туреччини з розвідки газу в Східному Середземномор’ї

Європейський союз в середу засудив заяву Туреччини про продовження місії розвідувального судна в Східному Середземномор'ї, де Анкара як і раніше веде суперечку з Грецією і Кіпром про права на вуглеводневі ресурси.

«Останні оголошення Navtex і триваюче проведення Туреччиною сейсморозвідувальних робіт, що зачіпають морські зони Греції і Кіпру, викликають глибокий жаль, особливо з урахуванням триваючих конструктивних спроб на всіх рівнях встановити діалог між двома країнами», — повідомляє агентство France-Press з посиланням на заяву глави ЄС із зовнішньої політики Жозепа Борреля.

Туреччина ввечері у вівторок випустила нове навігаційне повідомлення (Navtex), зарезервувавши місце у винятковій економічній зоні (ІЕЗ) середземноморського острова для турецького сейсмічного судна Barbaros. Судно проводитиме роботи біля південно-західного узбережжя Кіпру до 21 лютого.

«Це ще один курс дій, який, на жаль, продовжує посилювати напруженість і недовіру в регіоні, замість того, щоб сприяти пошуку довгострокових рішень», — додав Боррель.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button