ПолітикаСвітТуреччинa

Лідер «Хорошої партії» засудила Макрона за його висловлювання про іслам

Лідер «Хорошої партії» Мераль Акшенер засудила президента Франції Еммануеля Макрона дозволив собі «образити пророка Мухаммада», щоб «врятувати свою владу".

«Коли в якій-небудь країні погіршується ситуація, негайно знаходять цапа-відбувайла, і звалюють все на нього. Ворожість до ісламу і ксенофобія — найбільш часті приклади цього. Брехня, сказана неповажною і ворожою мовою, є найпопулярнішим способом відвернути громадян від становища в країні. Ми добре знайомі з таким маневром як виходячи з власного досвіду, так і з Заходу. Ми розуміємо, що ті, хто займається політикою, керуються своїми інтересами, а не національними інтересами Заходу і нашої країни. Я засуджую Макрона, який дозволив собі образити нашого пророка, щоб зберегти свою владу, і цей варварський менталітет, який він представляє», — цитує її Hurriyet.

Акшенер також додала, що у турків і так є інші проблеми, які вимагають вирішення крім засудження.

«Нам не слід опускатися до їх рівня, а необхідно зміцнювати нашу країну, щоб такі люди, як Макрон, подумали сорок разів, перш ніж зробити таку нерозсудливість», — підкреслила вона.

Крім того, лідер «Хорошої партії» звернулася до президента Реджепа Таїпа Ердогана і сказала, що його позиція проти Макрона «у багатьох викликає співчуття до нього».

«Перестаньте перетворювати турецьку зовнішню політику в інструмент самоствердження. Відповідайте незрілим лідерам зарубіжних країн мудро», — зазначила Акшенер.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button