Туреччинa

У Туреччині, на тлі зростання випадків COVID-19, заборонили звільнення медпрацівників

Міністерство охорони Здоров'я Туреччини у вівторок оголосило, що звільнення медичних працівників країни під час пандемії коронавірусу не будуть прийматися, а всі їх щорічні відпустки були припинені.

Нові правила були прийняті в рамках зусиль зі стримування поширення COVID-19 під час піку інфекцій в країні, де у вівторок було зареєстровано 2 тис.209 нових випадків коронавірусу і 76 померлих від смертельного вірусу, повідомляє Halk TV. За останніми даними, загальна кількість тих, що заразилися в країні становить 366 тис.208, а число смертей досягло 9 тис. 950.

Згідно з повідомленням, поширеному Міністерством у всіх 81 провінції Туреччини, медичному персоналу, що працює у всіх державних і приватних медичних установах і організаціях, заборонено залишати свої пости під час пандемії.

Нагадаємо, що в березні Міністерство вже вводило подібну заборону на три місяці.

Крім того, в рамках постанови МОЗ були припинені процедури виходу на пенсію працівників, за винятком тих, хто виходить на пенсію у зв’язку з інвалідністю або досяг обов’язкового віку.

«Ми не зможемо домогтися успіху, якщо не скоротимо кількість пацієнтів в критичному стані і активних пацієнтів», — заявив Міністр охорони здоров’я Фахреттін Коджа.

Крім того, Коджа в минулі вихідні попередив, що випадки захворювання знову намітили тенденцію до зростання по всій Туреччині, особливо в найбільшому місті Стамбулі, де офіційні особи обмірковують відновлення заходів по боротьбі з пандемією — там зосереджено 40% від загального числа тих, що захворів в країні.

У Туреччині в останні тижні зафіксовано сплеск хворих, в порівнянні з травневими цифрами — до того, як країна скасувала заходи по боротьбі зі спалахом.

Шебнем Корур Фінджанджі, голова турецької медичної асоціації (TTB), сказала, що дана постанова продемонструвала масштаби пандемії в країні.

«Боротьба з пандемією не може відбуватися шляхом заборони на звільнення або виходу на пенсію медичних працівників. Боротьба зі спалахом хвороби відбувається за допомогою широкомасштабного скринінгу та профілактичної медицини», – заявила вона.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button