ПолітикаСвітТуреччинa

У Туреччині порушили справу проти Charlie Hebdo

Генеральна прокуратура Анкари ініціювала розгляд щодо французького журналу Charlie Hebdo через публікацію карикатури на президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, повідомляють турецькі ЗМІ.

Як зазначається, справу порушено стосовно співробітників журналу. Прокуратура апелює до трьох статей КК республіки про образу президента, вказує ТАСС.

Тим часом управління зі зв’язків Адміністрації президента Туреччини заявило, що країна «без сумніву прийме необхідні юридичні та дипломатичні заходи» у зв’язку з публікацією карикатури, яку вважає аморальною. «Ми будемо боротися рішуче і до кінця перед обличчям таких недоречних, зловмисних образ. Ми рішуче засуджуємо цю карикатуру, яка є тільки провокацією і свідчить про те, що Європа все більше занурюється в брудне болото ненависті до турків і ісламу», — наголошується в заяві управління.

Ердоган в Charlie Hebdo зображений в напівголому вигляді. Зі словами «а ось і пророк» персонаж карикатури піднімає спідницю служниці в хустці і довгій сукні. Підпис до зображення говорить: «Ердоган — у приватному житті  дуже весела людина».

Публікація карикатури була зроблена в дні дипломатичного конфлікту між Анкарою і Парижем. Після різких висловлювань Ердогана про французького президента Париж був змушений відкликати свого посла. Також Франція зажадала від ЄС прийняти санкції щодо Туреччини.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button