СвітТуреччинa

ЄС відзначив різке скорочення числа мігрантів, які нелегально в’їжджають через Туреччину

Європейський Союз вказав на різке скорочення числа мігрантів, які незаконно в'їжджають через Туреччину, зазначивши, що ця цифра досягла найнижчого рівня, зафіксованого за п'ять років, повідомляє Deutsche Welle.

Згідно зі звітом Комісії ЄС і Європейської служби зовнішніх зв’язків, в блоці за перші дев’ять місяців 2020 року число мігрантів, які незаконно в’їжджають з Туреччини, скоротилося на 70%, склавши 14 тис.579 осіб в порівнянні з 48 тис. 554 за аналогічний період минулого року.

Туреччина є одним з основних перевалочних пунктів для біженців, які прагнуть потрапити в Європу по морю, відзначає DW. Однак угода між Туреччиною та ЄС від 2016 року сприяла різкому зниженню кількості мігрантів, які користуються цим маршрутом.

Відповідно до умов угоди, Туреччина отримає 6 млрд євро на потреби, пов’язані з біженцями, а також безвізові поїздки в ЄС для турецьких громадян в обмін на обмеження потоку мігрантів і біженців в блок.

Але в березні десятки тисяч людей зібралися на сухопутному кордоні Туреччини з Грецією після того, як президент Реджеп Таїп Ердоган сказав, що відкриє ворота для мігрантів і біженців оскільки його країна більше не може приймати їх. В даний час в Туреччині проживає близько 3,6 млн сирійських біженців.

Згідно зі звітом прикордонного агентства ЄС Frontex, опублікованим раніше в цьому місяці, кількість незаконних перетинів кордону через східно-середземноморський маршрут в 2020 році значно зменшилася.

За даними Frontex, з січня по вересень цього року було зареєстровано на три чверті менше порушників порівняно з минулим.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button