ПолітикаСвітТуреччинa

Чавушоглу назвав єдиний вихід з проблеми Карабаху

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу у вівторок відвідав посольство Азербайджану в Анкарі, де висловив підтримку Баку в конфлікті в Нагірному Карабасі.

«Туреччина готова підтримати Азербайджан як за столом переговорів, так і на полі бою. Насправді вихід з проблеми простий, і він єдино можливий. Вірменія повинна вивести війська з окупованих земель Азербайджану. Без деокупації проблему не вирішити», – заявив міністр під час візиту.

Глава турецького МЗС нагадав, що Анкара доклала великих зусиль для мирного, політичного вирішення конфлікту. Однак ці зусилля також не принесли ніякої користі.

«Звертаюся до всієї світової громадськості, зокрема до ОБСЄ: не ставте Азербайджан і Вірменію на одну чашу терезів. Сьогодні ми спільно підтримуємо територіальну цілісність України та Грузії. Це обґрунтована і вірна позиція. Однак коли справа стосується Азербайджану, то Азербайджан, чиї землі були окуповані ставлять на одну чашу терезів з країною-окупантом Вірменією. Ця позиція в корені не вірна, і не справедлива», – сказав Чавушоглу.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button