ПолітикаТуреччинa

Ердоган: Глава турецької медичної асоціації пов’язана з тероризмом

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Шебнем Корур Фінджанджі, глава турецької медичної асоціації (TTB), яка критикувала відповідь уряду на пандемію COVID-19, має зв'язки з тероризмом.

«З яких це пір ті, хто пов’язаний з тероризмом, можуть брати під свій контроль таку важливу установу, як медична асоціація? Це не демократичний підхід. Це конфіскація неурядових органів терористичними організаціями», – заявив Ердоган під час виступу перед депутатами своєї правлячої Партії справедливості і розвитку (ПСР) в парламенті Анкари в середу.

Кілька членів TTB, які публічно поставили під сумнів офіційну урядову статистику щодо інфекцій COVID-19, стали свідками розпочатих проти них розслідувань, включаючи керівників місцевих відділень, стверджує Ahval.

Фінджанджі, провідний експерт з судової медицини та голова Фонду прав людини Туреччини (TIHV), була обрана головою TTB у вересні цього року. У 2018 році вона була засуджена до двох років і шести місяців тюремного ув’язнення за звинуваченням у тероризмі за підписання в 2016 році петиції, яка засуджує дії турецьких сил безпеки на переважно курдському південному сході Туреччини, нагадується в статті.

«TTB і деякі інші професійні організації явно порушують Конституцію. Ми повинні негайно відняти привілеї у тих, хто не заслуговує мати згадку про Туреччину в своїх назвах», — сказав Ердоган.

Він додав, що запланована законодавча поправка, аналогічна нещодавній мірі, що застосовується до асоціацій адвокатів, незабаром дозволить створити кілька нових медичних організацій.

Нагадаємо, що 11 липня парламент прийняв закон, який свідчить, що асоціації адвокатів з більш ніж 5 тис. членами можуть розділитися на інші конкуруючі групи, якщо у них є принаймні 2 тис. адвокатів.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button