Туреччинa

Турецький суд: Бізнесмен Кавала «був затриманий випадково»

Стамбульський суд скасував постанову про взяття під варту бізнесмена і філантропа Османа Кавали, заявивши, що рішення було включено в остаточну постанову випадково.

Інший суддя в березні розпорядився звільнити Кавалу з-під варти до суду у зв’язку зі звинуваченнями в спробі повалення конституційного ладу Туреччини, повідомляє Т24.

У той час філантроп був тільки що виправданий на процесі у справі про протести в парку Гезі, в ході якого він звинувачувався у фінансуванні та організації акцій в 2013 році, що стали найбільшою антиурядовою демонстрацією в історії Туреччини, зазначає видання.

Він перебував у в’язниці, коли йому були пред’явлені нові звинувачення в шпигунстві, вказується в статті.

Суд заявив, що переглянув матеріали справи після повідомлень ЗМІ та заяв адвокатів бізнесмена про звільнення, повідомляє T24.

Після скасування постанови про попереднє ув’язнення єдиною причиною триваючого арешту Кавали з листопада 2017 року є звинувачення в шпигунстві, за яким йому загрожує три довічні вироки плюс 20 років позбавлення волі, йдеться в матеріалі.

Треба сказати, що аналогічне звинувачення також пред’явлено і колишньому співробітнику Держдепартаменту США, вченому з Ліхайского університету Анрі Баркі, який в інтерв’ю Ahval сказав, що обвинувальний акт проти них обох «увійде в історію юриспруденції як, ймовірно, найбезглуздіший».

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button