Туреччинa

Чоловіка, який намагався врятувати дівчину від побиття, засудили до 12 років в’язниці за вбивство її хлопця

Турецький суд в провінції Конья в Центральній Анатолії засудив до 12 років і шести місяців в'язниці чоловіка за звинуваченням у вбивстві хлопця дівчини при спробі врятувати її від побиття.

20-річний Кадір Шекер почув плач жінки, виходячи з бібліотеки в лютому 2019 року, і вирішив перевірити, чи в порядку вона, повідомляє Hurriyet.

Коли хлопець побачив, що її б’є в парку її ж хлопець Озгюр Дюран, у якого вже було 19 судимостей за умисне нанесення тілесних ушкоджень, злодійство, мародерство і торгівлю наркотиками, він вимагав, щоб той зупинився.

Між молодими людьми розв’язалася бійка, під час якої Дюран отримав ножове поранення в серце.

Після арешту суд виніс рішення засудити Шекера до 12 років і шести місяців за «умисне вбивство з провокації», вказує видання.

Після слухання адвокат підсудного Мустафа Аладаг заявив, що вони не очікували такого рішення і тепер мають намір звернутися до Апеляційного суду. Адвокат також зазначив, що вбивство було ненавмисним і Шекер втрутився тільки, щоб допомогти жінці, яку били.

Тисячі користувачів соціальних мереж закликали до справедливості щодо Шекера, викладаючи твіти з хештегом «Кадір невинний» (#kadirsuçsuzdur), в яких люди вказували на той факт, що він врятував жінку від вбивства.

У статті наголошується, що зростаюче останнім часом насильство щодо жінок і вбивства викликають серйозну заклопотаність в Туреччині. У 2019 році було зафіксовано найбільшу кількість убитих жінок за десятиліття.

За даними платформи «ми зупинимо вбивства жінок», на даний момент в 2020 році було вже вбито 297 представниць жіночої статі.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button