Наука та ITТуреччинa

«Більшість малозабезпечених учнів Стамбула не володіють комп’ютером»

Муніципалітет Стамбула (IBB) опублікував опитування, яке показало, що 58,5% малозабезпечених сімей, які мають дітей шкільного віку в Стамбулі, не мають вдома комп'ютера.

У дослідженні, представленому стамбульським статистичним управлінням під назвою «Дослідження бідності і цифровий доступ для сімей з дітьми в Стамбулі», розглядався доступ і використання цифрових ресурсів 65 тис.924 домашніх господарств і сімей з дітьми, охоплених програмами соціального забезпечення.

Згідно з опитуванням, 40,2% малозабезпечених сімей з дітьми не мали доступу в інтернет, а кількість домогосподарств з доступом зменшувалася в міру збільшення числа дітей в сім’ї. З сімей, які брали участь у дослідженні, 36,9% мали одну дитину, 39,3% — двох дітей, 42,6% — трьох дітей. У 46% сімей з чотирма і більше дітьми не було доступу до немобільного інтернету. При цьому в 74,5% сімей один або кілька дітей ходили в школу.

Половина опитаних також заявили, що не можуть користуватися інтернетом через повільне з’єднання, в той час як 5,1% вказали, що у них взагалі немає ніяких труднощів, говорилося в опитуванні.

Дослідження IBB також показало, що більшість домогосподарств зазвичай використовують інтернет в освітніх цілях-таких сімей було 70,5%, 39,9% для спілкування і 27,2% для бізнесу. Лише 2,6% домогосподарств не мали мобільного телефону.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button