ЕкономікиТуреччинa

У Туреччині спостерігається зростання цін на дитяче харчування

В результаті парламентського запиту, поданого депутатом від основної опозиційної Народно-республіканської партії (НРП) Левента Гока було встановлено, що недавній стрибок цін на дитяче харчування в Туреччині був викликаний девальвацією турецької ліри по відношенню до іноземної валюти.

Гок зазначив, що ціни на дитяче харчування збільшувалися в 2017, 2018 і 2019 роках, у зв’язку з чим він запитав міністра з питань сім’ї, праці та соціальної політики Туреччини, що викликало підвищення цін, вказує Duvar.

«Наше Міністерство встановило, що причинами підвищення цін є зростання обмінних курсів і обмежене внутрішнє виробництво, що приводить до повені ринку імпортними товарами», — відповіли йому в Міністерстві на запит.

Депутат НРП зазначив, що відповідь Міністерства прямо суперечить скандальним серпневим коментарям міністра фінансів Берата Албайрака про те, що турецький народ не повинен турбуватися з приводу різкої девальвації ліри по відношенню до долара.

«Хіба вам платять в доларах? У вас є борги в доларах? Ви маєте якесь відношення до долара?» – сказав Албайрак ведучому новин Ахмету Хакану, коли його запитали, чи викликає у нього занепокоєння стрибок курсу долара.

«Міністр сім’ї, праці та соціальної політики Туреччини — визнала, що коливання обмінних курсів безпосередньо впливають на бюджет людей, на відміну від того, що сказав Берат Албайрак», — підкреслив опозиційний парламентарій.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button