ПолітикаТуреччинa

Лідери опозиції розкритикували Ердогана за заклик проявити «терпіння» перед обличчям фінансових проблем

Лідер основної опозиційної Народно-республіканської партії (НРП) Кемаль Киличдароглу 8 жовтня завдав візит голові партії демократії і прогресу (DEVA) Алі Бабаджану, щоб привітати його зі створенням руху в березні.

Після зустрічі, в ході якої обговорювалися проблеми Туреччини, два опозиційних лідера провели прес-конференцію в штаб-квартирі DEVA.

«Є Туреччина, якою не керують, і це обходиться нам все дорожче з кожним днем. Зазвичай в таких ситуаціях хороше керівництво може бути змушене провести вибори», – цитує Duvar Киличдароглу. Бабаджан також торкнувся питання зростаючої економічної кризи в країні.

«З 1 січня проводиться інтервенція в розмірі 120 млрд доларів, покликана утримати валютний курс на певному рівні. Неможливо говорити про існування будь-якої економічної політики нинішнього правління. Ми говоримо про кроки, зроблені навмання. Невміле управління веде до знецінення нашої валюти. Ми говоримо про економічну політику, в якій спостерігається скорочення. Середній клас зникає», – підкреслив Бабаджан.

На питання, чи стоїть союз з DEVA на порядку денному НРП, Киличдароглу сказав, що сьогодні дана зустріч є лише візитом ввічливості.

«Ми не обговорювали жодних альянсів. Якщо ми підемо на вибори, то таке питання може виникнути», — додав лідер НРП.

Киличдароглу і Бабаджана також попросили прокоментувати коментарі президента Реджепа Таїпа Ердогана, зроблені раніше на цьому тижні і закликають віруючих ісламу мати «терпіння» перед обличчям фінансових проблем.

Лідер НРП сказав, що це лицемірна заява, оскільки «Ердоган живе в палаці», в той час як мільйони людей борються з бідністю в країні.

Що стосується Бабаджана, то він сказав, що робота уряду повинна полягати не в тому, щоб «вимагати терпіння від громадян перед лицем бідності, а в тому, щоб пропонувати найвищий рівень добробуту».

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button