Туреччинa

МОЗ Туреччини: безсимптомні пацієнти будуть включені в статистику по COVID-19

Міністр охорони здоров'я Туреччини Фахреттін Коджа заявив, що з 15 жовтня безсимптомні пацієнти будуть включені в офіційні дані про COVID-19.

«З цього моменту ми будемо ділитися результатами поперечних досліджень з громадськістю. Ми будемо ставити вас до відома, навіть якщо у пацієнта немає симптомів», — цитує слова Коджі Hürriyet.

За словами міністра, цифри будуть представлені Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Нагадаємо, що раніше 1 жовтня міністр заявив, що не всі позитивні випадки COVID-19 реєструються в офіційній статистиці Туреччини, що, схоже, є важливою відмінністю в способах збору даних, оскільки безсимптомні пацієнти були виключені з щоденного підрахунку тих, що заразилися в країні.

Опозиційні політики і деякі лікарі скептично ставляться до урядових даних, заявляючи, що число випадків хворих коронавірусом набагато перевищує офіційну статистику.

Після висловлювань Коджі про виключення безсимптомних пацієнтів з офіційних даних ВООЗ закликала Туреччину узгодити спосіб збору інформації і повідомляти про випадки захворювання відповідно до прийнятих у всьому світі принципами.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button