ПолітикаТуреччинa

З переходом до президентської системи понад 2 млн. турків втратили роботу

Президентська система викликає посмішки тільки у відсоткових лобістів. Про це заявив депутат парламенту з опозиційної НРП від Анталії Четін Осман Будак. За його словами, понад 2 млн.осіб втратили роботу в період президентської системи.

«Одноосібний режим з обіцянками процвітання, не кажучи вже про підвищення рівня добробуту, ввів країну в крайню убогість за останні два роки», – сказав Будак.

«З моменту переходу до президентської системи роботу втратили 2 млн 783 тис.осіб. 190 тисяч торговців закрили лавки. Тим часом лобі процентних ставок було виплачено 190 млрд лір. Інститут статистики Туреччини перестав бути надійною установою, але навіть його ігри з числами не змогли приховати безробіття», – зазначив депутат.

«Найбільше безробіття в історії республіки відбулося за президентської системи. Кількість зайнятих за останні два роки зменшилася з 29 млн.314 тисяч осіб до 26 млн. 531 тисяч. Число безробітних у широкому розумінні, яке становило 6 млн. 18 тис.у червні 2018 року, перевищило 10 млн. 176 тис. у червні 2020 року. Якщо додати до цієї цифри втрату робочої сили через пандемію, кількість безробітних перевищила 14 млн.Число тих, хто не сподівався знайти роботу, станом на червень перевищила 4 млн. 500 тис. осіб», – навів статистичні дані Будак.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button