ПолітикаТуреччинa

Туреччина очікує «солідарність» від союзників по НАТО

Союзники по НАТО повинні продемонструвати беззастережну солідарність з Туреччиною, заявив президент Реджеп Таїп Ердоган на зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом 5 жовтня.

Ердоган і глава НАТО провели переговори в столиці країни Анкарі, після того як ініціатива останньої привела до створення механізму, спрямованого на запобігання будь-яких інцидентів, пов’язаних з конфліктом між Туреччиною і Грецією в Східному Середземномор’ї, вказує Hurriyet.

Згідно із заявою, опублікованою турецьким управлінням зі зв’язків з громадськістю при президентові, Ердоган і Столтенберг обговорили відносини Туреччини і НАТО і регіональні події, зокрема в східному Середземномор’ї, Лівії та Сирії.

«Незважаючи на негативну поведінку Греції, Туреччина з самого початку підтримала ініціативу НАТО щодо зниження ризику зіткнень і інцидентів між турецькими і грецькими військовими в Східному Середземномор’ї», — сказав Ердоган на зустрічі.

Президент підкреслив, що Туреччина  «єдина бореться з кризою біженців заради безпеки і стабільності всього регіону і Європи і є єдиним союзником по НАТО, який докладає щирі зусилля для відновлення балансу в Лівії».

«Туреччина захищає права та інтереси як свої, так і своїх союзників і очікує того ж від членів Альянсу», — зазначив Ердоган, додавши, що співпраця деяких союзників по НАТО з терористичною групою РПК/ PYD / YPG і їх заступництво руху Фетхуллаха Гюлена отруюють солідарність альянсу.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button