ЕкономікиПолітикаТуреччинa

Акшенер: Економіка Туреччини – не іграшка міністра фінансів

Економіка Туреччини-це не іграшка міністра фінансів і казначейства Берата Албайрака, заявила 6 жовтня лідер правої опозиційної «хорошої партії» Мераль Акшенер.

В ході виступу на засіданні парламентської групи своєї партії, Акшенер розкритикувала Албайрака, який також є зятем президента Реджепа Таїпа Ердогана, за погіршення економічного становища в країні, пише Duvar.

»Економіка Туреччини – не іграшка зятя Ердогана. Турецька Республіка не місце для ваших проб і помилок. Зять президента розповідав народу нові казки, коли оголошував нову економічну програму. Він показав, наскільки катастрофічна президентська система», – сказала Акшенер, коментуючи недавню економічну програму, оголошену Албайраком.

Крім критики на адресу Ердогана за те, що він призначив свого зятя міністром, коли «є сотні людей, які могли б виконати цю роботу належним чином», Акшенер також звинуватила уряд у падінні турецької ліри.

«Негайно призначте віце-президента, який розбирається в економіці. Вони зляться на нас за критику зятя-міністра. Ми не критикуємо його тільки за те, що він зять, але ми сердимося, тому що він погано управляє економікою і робить помилки знову і знову», — підкреслила лідер «хорошої партії».

Політик також піддала критиці висловлювання Албайрака про те, що він не дивиться на обмінні курси.

«Чи може міністр фінансів сказати, що його не турбують обмінні курси? Містер зять, на що ви дивитеся?»- запитала вона.

Раніше 29 вересня після того як Турецька Ліра впала до нових мінімумів, Албайрак заявив, що його не хвилюють обмінні курси і що він не стежить за ними.

«Для мене курси валют взагалі не важливі. Я не дивлюся на них», – сказав він.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button