ПолітикаТуреччинa

Депутат «хорошої партії»: Необхідно визначити термін подачі прокурорами обвинувальних висновків

Депутат «хорошої партії» Хасан субаші запропонував встановити термін для пред'явлення звинувачення, так як прокуратура дуже довго відправляє обвинувальні висновки до суду.

Субаши сказав, що Кримінально-процесуальний закон Туреччини № 5271 не обмежує тривалість часу, відведеного прокурорам для підготовки обвинувального висновку, і тому 30 вересня подав до парламенту проект пропозиції для врегулювання цього питання.

Законодавець зазначив, що багато людей, яким пред’явлені звинувачення в Туреччині, утримуються за гратами протягом декількох років до судового розгляду, а прокуратурам потрібно багато часу для пред’явлення звинувачень.

«Це особливо актуально, коли обвинувачені перед судом є представниками опозиції, а розслідування перетворюються на інструмент тиску. Через справи, які не розглядаються протягом багатьох років, людей вважають підозрюваними. Ті, хто шукає роботу, не можуть працевлаштуватися, не можуть отримати роботу в державному секторі через їх негативні резюме і відштовхуються суспільством, як якщо б вони були злочинцями. Якщо справа затягується протягом багатьох років, життя ні в чому неповинних людей можуть бути зруйновані», — цитує його Duvar.

Депутат навів у приклад ув’язненого філантропа Османа Кавалу, підкресливши, що люди в Туреччині утримуються у в’язницях, навіть не знаючи, в чому їх звинувачують.

«В результаті маніпулювання політичною волею наші судові інститути, які є гарантами особистих прав і свобод, кидають тінь на життя людей і використовуються як інструмент утиску в руках політиків», — додав Субаши.

Раніше, 29 вересня Конституційний суд Туреччини відклав розгляд апеляції Кавали щодо його триваючого арешту, пославшись на підготовлюване звинувачення проти бізнесмена. Всього через пару годин після заяви Конституційного суду прокуратура Стамбула представила до відповідного суду новий обвинувальний висновок проти Кавали за звинуваченням у «шпигунстві».

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button