ЕкономікиТуреччинa

Албайрак: Курс ліри знаходиться в руках Туреччини, її вартість не так вже й важлива

У відповідь на запитання турецького журналіста Хакана Гюлдага, міністр фінансів і казначейства Туреччини Берат Албайрак сказав, що він не дивиться на вартість ліри по відношенню до основних валют.

Коментарі Албайрака прозвучали після того як у вівторок в Анкарі він представив журналістам нову трирічну економічну програму уряду, повідомляє T24.

«Курс обміну для мене не важливий, я не дивлюся на нього. Наша обробна промисловість сильна. Обмінний курс тепер у наших руках», – зазначив він.

Нагадаємо, що ліра у вівторок ліра впала до рекордного мінімуму в 7,8542 за долар, в результаті чого втрати національної турецької валюти в цьому році склали близько 24%.

Разом з тим на презентації Албайрак зробив прогнози за економічними показниками, включаючи зростання, інфляцію і безробіття.

За словами міністра, цього року уряд очікує економічного зростання на 0,3% і уповільнення інфляції до 10,5% в грудні з 11,8% минулого місяця. Туреччина розраховує своє економічне зростання, використовуючи обмінний курс ліри до долара.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button