СвітТуреччинa

Макрон прокоментував заяву Туреччини щодо Карабаху

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що Париж вважає неприйнятними і небезпечні «войовничі заяви», які йдуть від Туреччини, що підштовхують Азербайджан до розвитку військової операції в Нагірному Карабасі.

«Я зазначив політичні заяви Туреччини, які є необдуманими і небезпечними. Франція залишається вкрай стурбована войовничими заявами, які виходили від Туреччини в останні години, які підштовхували Азербайджан до того, щоб “відвоювати” Нагірний Карабах. Це не прийнятно. Я говорю відкрито Вірменії і вірменам: Франція зіграє свою роль, ми будемо пильні і будемо стежити за дотриманням суверенітету і не будемо терпіти ніяких заяв на користь ескалації», — цитує його ТАСС.

У понеділок президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган сказав про необхідність покласти край кризі в Нагірному Карабасі і зажадав від Вірменії звільнити «окуповані землі Азербайджану», нагадує агентство. Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу повідомив у вівторок про готовність Анкари підтримати Баку в ситуації з Нагірним Карабахом як за столом переговорів, так і на полі бою, хоча і не пояснив, про яку конкретно підтримку йдеться. У вівторок заступник голови турецької правлячої Партії справедливості і розвитку Нуман Куртулмуш сказав, що «будь-яка атака Вірменії на азербайджанське село рівнозначна нападу на турецьке село».

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button