ПолітикаТуреччинa

У Туреччині створена «Партія зелених»

У Туреччині створена нова партія під назвою «Партія зелених»: Вона звернулася до Міністерства внутрішніх справ 21 вересня, ставши 18-м політичним рухом, який оголосив про своє створення в 2020 році.

Партія налічує 110 членів-засновників з рівною участю чоловіків і жінок. Рух прагне розробити унікальну і радикальну політику для подолання політичних і економічних наслідків кліматичної кризи, вказує Duvar.

Члени партії оголосили наступні 10 ключових принципів своєї політики, серед яких «гармонія з природою, боротьба з кліматичною кризою, мир і відмова від насильства, соціальна гендерна рівність і фемінізм, Глобальна боротьба, місцева і пряма демократія, стійкість, справедливий розподіл, вільне життя і плюралізм».

У партії є два співголови: Корай Доган Урбарли і Еміне Озкан. Урбарли розповів, що раніше у них була рада, але близько року тому було прийнято рішення докласти зусиль для створення політичної партії.

«У найближчі дні ми продовжимо роботу з розширення нашої організації. Тепер у Туреччині з’явилася “Партія зелених“», — зазначив активіст.

За словами Урбарли, в останні час у всьому світі спостерігається тенденція розвитку зеленої політики, але для Туреччини це нова концепція.

«“Зелені“ – це в основному структура, націлена на екологічну політику, але також включає в себе політику миру, демократії та свободи, що відповідає міжнародній політиці. Наша мета при створенні партії-крім пошуку вирішення проблеми кліматичної кризи, проводити роботи з таких питань, як соціальний гендер, демократія і свобода. Ми створюємо структуру, засновану на плюралізмі, відмові від насильства», — підкреслив співголова новоспеченої партії.

“Партія зелених“ стала другою партією в Туреччині після “Партії зелених і лівих майбутнього“, заснованої в рамках даного напрямку.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button