ПолітикаСвітТуреччинa

ОАЕ ведуть переговори з США про перекидання американських військ з Туреччини

Об'єднані Арабські Емірати ведуть переговори з Пентагоном про перекидання американських військ, дислокованих на Турецькій авіабазі Інджірлік, в королівство Перської затоки, повідомляє The Middle East Monitor.

Переговори очолює наслідний принц Абу – Дабі Мухаммед бен Заїд, зазначає видання з посиланням New Khaleej.

ОАЕ також працюють над економічними і військовими проектами з Пентагоном і найбільшими економічними і фінансовими інститутами США, пов’язаними з південним узбережжям Ємену і декількома прилеглими островами, пише Middle East Monitor.

Видання зазначає, що дипломатичні відносини між Туреччиною і ОАЕ значно погіршилися в останні роки, коли уряди стали звинувачувати один одного в тому, що вони знаходяться не на тій стороні конфліктів на Близькому Сході, щоб збільшити свою регіональну міць і вплив. Тісні зв’язки Туреччини з Катаром посилили напруженість.

Разом з тим США «не планують припиняти нашу присутність на авіабазі Інджірлік», заявив минулого тижня офіційний представник Пентагону підполковник Томас Кемпбелл.

«США десятиліттями діяли на авіабазі Інджірлік на запрошення турецького уряду, і наша постійна присутність там демонструє постійні і міцні відносини між Сполученими Штатами і нашим союзником по НАТО Туреччиною», – сказав Кемпбелл.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button