ПолітикаСвітТуреччинa

ЄС ввів санкції проти турецької компанії за порушення ембарго ООН на постачання зброї до Лівії

Європейський союз у понеділок ввів санкції щодо турецької судноплавної компанії за порушення ембарго Організації Об'єднаних Націй на постачання зброї до Лівії.

ЄС заморозив активи Avrasya Shipping, вантажне судно Çirkin якої, звинувачується в контрабанді зброї в Лівію і участі в інциденті 10 червня, коли турецький військовий корабель «взяв на приціл» бойове судно Courbet ВМС Франції в східному Середземномор’ї, повідомляє Reuters.

Courbet був відправлений в даний район в рамках операції НАТО «Морський страж», покликаної забезпечити безпеку на морі в регіоні. Франція заявила, що діяла на підставі розвідувальних даних НАТО про те, що судно, супроводжуване Туреччиною, підозрюється в постачанні зброї до Лівії.

«Çirkin був пов’язаний з транспортуванням військової техніки до Лівії в травні і червні 2020 року», — цитує агентство Reuters офіційний журнал ЄС.

У свою чергу Туреччина заперечує звинувачення в незаконному обігу зброї і заявляє, що судно доставляло гуманітарну допомогу в зруйновану війною країну.

ЄС взяв на себе здійснення військово-морської місії для підтримки ембарго ООН щодо Лівії для забезпечення безпеки на морі в регіоні.

Агентство зазначає, що Туреччина і Франція підтримують протиборчі сторони в громадянській війні в Лівії. Туреччина надає підтримку визнаному ООН Уряду національної згоди, що базується в Тріполі, в його боротьбі проти лівійської національної армії генерала Халіфа Хафтара, яку підтримують, зокрема, Росія, Єгипет і Франція.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button