Наука та ITТуреччинa

Для кого і як відкриються школи 21 вересня?

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган раніше повідомив про те, що при відкритті шкіл першими в навчальні класи потраплять тільки дошкільнята і першокласники.

Цю інформацію у вівторок підтвердив і міністр освіти Туреччини Зія Сельчук, опублікувавши офіційну заяву на сайті відомства.

Згідно із заявою, 21 вересня в школу для очного навчання будуть допущені тільки учні дошкільних і перших класів. Якщо батьки бояться відпускати дітей в школу, то вони зможуть проходити тільки дистанційне навчання і пропуски занять зараховуватися не будуть.

Як зазначив міністр, у перший підготовчий тиждень учні проведуть у класах лише 1 день. У наступні тижні очне навчання в класах буде збільшено до 2 днів на тиждень.

Після 3 тижнів навчання (12 жовтня) Міносвіти оцінить поточну епідеміологічну ситуацію і прийме рішення про допуск до школи ще кількох класів.

«Що стосується дистанційного навчання, у нас є дуже інтенсивна і безвідмовна система на телеканалі EBA і цифровій платформі EBA. Ми віддаємо пріоритет живому спілкуванню на уроках при дистанційному навчанні і надаємо учням, а також вчителям можливість проводити інтерактивні уроки в цифровому середовищі. Ми також підготували цифровий контент на основі ігор, щоб зацікавити наших першокласників дистанційним навчанням», – йдеться в опублікованій заяві міністра освіти.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button