Туреччинa

Суд Анталії розглядає справу про загибель 12-річної Аліси

Суд Анталії провів перше судове засідання за фактом загибелі 12-річної громадянки Росії Аліси Адамової після нещасного випадку в одному з готелів Бодрума.

У серпні 2019 року дівчинка з татом каталася з гірки в готелі SunHill і після чергового спуску дитина не виринула. Як виявилося, руку Аліси засмоктало в трубу басейну.

На допомогу пірнув тато дівчинки, але навіть після зупинки насоса витягнути руку вдалося тільки разом з обшивкою басейну зусиллями сімох чоловіків. Перш, ніж дівчинку вдалося витягнути, вона провела під водою 12 хвилин. Дитину екстрено госпіталізували в одну з турецьких лікарень, але врятувати Алісу лікарям не вдалося.

«Перше засідання пройшло 10 вересня без сенсацій. Обвинувачений директор готелю не визнає своєї провини, посилається на конструктив гірки, виробленої в 2002 році фірмою POLKAR, і на те, що перед початком сезону готель був прийнятий без зауважень державними органами. Не знає, чи був рятувальник і за сумісництвом технік-електрик біля басейну в момент трагедії. Обвинувачений технік-електрик в протиріччя йому заявляє, що не є рятувальником басейну, а тільки відповідає за його технічний стан», — повідомили батьки загиблої дівчинки Андріс Лейкуцис і Наталія Адамова.

«У зв’язку з коронавірусною ситуацією, на жаль, ми, батьки Аліси, не змогли бути присутніми на засіданні. Наступне засідання пройде тільки в кінці грудня 2020 року. Ми сподіваємося, що нам вдасться бути присутніми на наступному засіданні, щоб особисто дати свідчення і переконатися, що винні понесуть покарання. Фонд «Вільна справа», заснований Олегом Дерипаскою, забезпечує нас кваліфікованою юридичною допомогою, до справи залучені адвокати в Туреччині і в Росії», — зазначили батьки Аліси в інтерв’ю журналістам.

Представники адвокатського бюро «Єгоров, Пугінскій, Афанасьєв і партнери», що представляє інтереси батьків дівчинки в суді Анталії також прокоментували перше засідання.

«На жаль, правові запити з російської сторони Туреччина не задовольняє в тій мірі, в якій це передбачено Конвенцією про надання допомоги у кримінальних справах. Турецька сторона не йде на співпрацю і, на жаль, не надає допомогу. Ми будемо домагатися, щоб на суді заслухали свідків з боку потерпілих, тому що вони незацікавлені люди і свідчать про факти. Це відпочиваючі в той момент в готелі туристи, вони живуть за межами Туреччини, але можна опитати їх по відеозв’язку, зараз існує практика, коли суд переходить в дистанційний режим. У суду повинна бути повна картина події, щоб було винесено справедливе і законне рішення»,- заявили адвокати сім’ї Адамових.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button