ПолітикаСвітТуреччинa

Ердоган: «У Макрона ще будуть зі мною проблеми»

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган в суботу виступив на засіданні правлячої Партії справедливості і розвитку (ПСР) у Стамбулі.

У своїй промові глава Туреччини не зміг пройти повз недавню критику на свою адресу від французького колеги Еммануеля Макрона і звинуватив його в невігластві.

«Він каже, що у Франції проблеми не з турецькою нацією, а з Ердоганом. Пане Макрон, у тебе буде набагато більше проблем зі мною особисто. Не зв’язуйся з турецьким народом, і не зв’язуйся з Туреччиною. Ти не знаєш історію. Не знаєш навіть історію самої Франції. Історія Африки-це історія Франції, це ви вбили мільйони людей в Африці. У Макрона буде ще багато проблем, пов’язаних зі мною», – заявив президент Ердоган.

Турецький лідер також привернув увагу до напруженості в східній частині Середземного моря і закликав Грецію до відмови від помилок щодо Туреччини.

«Ви робите помилку. Афінам не слід йти по невірному шляху, а то ви програєте. Греція, коли їй вигідно, називає Туреччину сусідом. Якщо так, то Афінам слід діяти як личить сусідові, відмовитися від невірних кроків», – зазначив глава Туреччини.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button