ПолітикаТуреччинa

Слова мера Болу викликали скандал

Мер міста Болу, розташованого на північному заході Туреччини. опинився під шквалом гнівної критики після його висловлювань про загиблих від коронавірусу громадян.

Під час зустрічі з журналістами глава міста Танжу Озджан відповідав на злободенні питання і не міг обійти стороною епідемію COVID-19. Однак слова мера про жертви коронавірусу швидко поширилися в пресі і породили скандал.

«Я не знаю точну кількість померлих, але читав у місцевій пресі, що їх близько 40. Отже, дозвольте мені сказати що, коли ви дивитеся на померлих, переважна більшість з них вже страждали іншими захворюваннями, їх вік був досить похилим. Не можна так говорити, але більшість тих, хто помер, були людьми, які були однією ногою в могилі. Тому не варто дивлячись на ці цифри перебільшувати або панікувати», — заявив мер, який раніше безсимптомно перехворів коронавірусом.

Соціальні мережі Туреччини розділилися на тих, хто згоден з Озджаном і закликає до об’єктивності, інші ж апелюють моральною стороною цього висловлювання, коли про покійних не можна погано говорити, тим більше в такий важкий час.

Главі Болу довелося записати 6-хвилинний ролик для всіх жителів Туреччини з поясненнями і вибаченнями, яким він поділився в Твіттер.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button