ЕкономікиТуреччинa

Турецькі фірми зіткнулися з нестачею грошей через відстрочку від податків і погашення позик

Згідно з повідомленням Dünya, турецькі компанії зіткнулися зі зростаючим тиском через закінчення терміну дії відстрочок по виплатах податків і погашення позик, наданих під час спалаху пандемії COVID-19.

Фірми почали брати позики, представлені в пакеті економічної допомоги, в кінці березня без необхідності виплачувати відсотки на строк до шести місяців. Термін дії цих вигідних умов скоро закінчується, пише видання.

Податкові зобов’язання ще більше вплинуть на баланси компаній. У статті підкреслюється, що раніше уряд дозволив бізнесменам відкласти оплату таких зборів, як податок на додану вартість на товари, до жовтня, листопада або грудня. Dünya зазначає, що компаніям скоро доведеться платити податки, а також нові збори.

«Щоб домогтися стійкого економічного зростання, канали кредитування обробної промисловості повинні залишатися відкритими», – заявив Нуреттін Оздебір, глава промислової палати Анкари (ASO). За його словами, недавнє посилення грошово-кредитної політики Центральним банком також вплине на доступ фірм до кредитів.

Влада Туреччини, в рамках нової моделі стимулювання промисловості і зростання, може доручити банкам реструктуризувати позики і ввести «амністію на запаси» продукції, що належить компаніям, сказав Оздебір з посиланням на представників фірм, повідомляє Dünya.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button