ЕкономікиТуреччинa

ЗМІ: У Туреччині високі рахунки за електроенергію спровокували протести

Турецькі ЗМІ повідомляють, що все більше людей в Туреччині висловлюють свій гнів і протест на вулицях і в соціальних мережах у зв'язку із зростанням цін на електроенергію і газ, з яким вони зіткнулися з початку року.

Турецькі ЗМІ повідомляють, що все більше людей в Туреччині висловлюють свій гнів і протест на вулицях і в соціальних мережах у зв’язку із зростанням цін на електроенергію і газ, з яким вони зіткнулися з початку року.

На вулиці популярного туристичного курорту Бодрум на заході Туреччини і в Чорноморській провінції Різе в понеділок вийшли люди, щоб висловити свій протест проти підвищення цін на електроенергію, повідомляє Turkish Minute. Протестувальники заявили, що за останній місяць рахунки за електроенергію зросли в два-три рази. Вони закликали уряд скасувати недавнє збільшення тарифів і піти у відставку.

Видання вказує, що новий рік для турецьких громадян почався з новин про повішення цін, викликаному валютною кризою на тлі найвищого рівня інфляції, зафіксованого майже за два десятиліття.

У статті вказується, що останнє підвищення цін стало додатковим фінансовим тягарем для турків, які в минулому році вже зіткнулися зі знеціненням турецької ліри на 44% по відношенню до долара США, що значно знизило їх купівельну спроможність, а також річною інфляцією, яка минулого місяця підскочила на 36,1%, досягнувши свого найвищого рівня за 19 років.

Вказується, що деякі проурядові кола висловили своє невдоволення високими рахунками за електроенергію. Юсуф Каплан, оглядач проурядової газети Yeni Şafak, нещодавно написав у Twitter, що рахунки за електроенергію зросли майже на 100% після недавнього підвищення цін. Він закликав президента Реджепа Таїпа Ердогана скасувати збільшення тарифів, в результаті якого, за його словами, постраждають люди з обмеженими фінансовими можливостями.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button