Туреччинa

Дослідження: 40% турків виходять з дому тільки за необхідності

Згідно з результатами дослідження пандемії COVID-19, четверо з кожних 10 громадян Туреччини виходять з дому тільки для того, щоб задовольнити свої потреби, в той час як 60% вважають, що великі скупчення людей становлять небезпеку для здоров'я.

Згідно з результатами дослідження пандемії COVID-19, четверо з кожних 10 громадян Туреччини виходять з дому тільки для того, щоб задовольнити свої потреби, в той час як 60% вважають, що великі скупчення людей становлять небезпеку для здоров’я.

В цілому 52% опитаних змогли повністю або частково відновити соціальне життя, яке вони вели до пандемії, повідомляє Diken з посиланням на опитування, проведене дослідницькою компанією Ipsos.

Нагадаємо, що перший випадок захворювання COVID-19 в Туреччині був зафіксований в березні 2020 року. У квітні цього року в країні було зареєстровано рекордну кількість випадків захворювання — 63 тис., що стало причиною введення загальнонаціонального карантину і завдало удару по туристичній галузі країни, яка забезпечує надходження в іноземній валюті для економіки.

Більшість заходів по боротьбі з пандемією були ослаблені по всій країні в липні, через сім місяців після того, як в країні була ініційована кампанія з вакцинації.

За даними Міністерства охорони здоров’я, в минулий понеділок в країні було підтверджено 23 тис. 852 нових випадки захворювання COVID-19, в той час як кількість загиблих від вірусу в Туреччині зросла на 215 до 73 тис.746 осіб.

Разом з тим троє з кожних 10 хотіли б відновити соціальне життя, але бояться заразитися. Опитування Ipsos, проведене за участю 800 осіб у віці старше 18 років, показало, що двоє з кожних 10 чоловік вважають, що ніколи не повернуться до колишнього способу життя.

 

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button