СвітТуреччинa

Макрон закликав Туреччину припинити односторонні дії в Східному Середземномор’ї

Згідно з повідомленням Єлисейського палацу, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Париж закликає Анкару припинити односторонню розвідку нафтових родовищ у Східному Середземномор'ї.

Як передає ТАСС, про це Макрон оголосив в ході телефонної розмови з прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом.

«Сторони обговорили ситуацію в Східному Середземномор’ї. Президент Франції висловив стурбованість з приводу напруженості, викликаної односторонніми заходами Туреччини в області розвідки нафти, які повинні бути припинені в інтересах мирного діалогу між сусідніми країнами і союзниками по НАТО. Щоб краще оцінити ситуацію в цьому районі і гарантувати дотримання міжнародного права, президент Франції у співпраці з європейськими партнерами, включаючи Грецію, прийняв рішення тимчасово посилити французьку військову присутність в Східному Середземномор’ї в найближчі дні», — підкреслили у французькій прес-службі.

Французький лідер, як вказали в Єлисейському палаці, «нагадав про необхідну Солідарність Франції і Євросоюзу по відношенню до будь-якої держави ЄС, суверенітет якої піддається загрозі». Президент підкреслив необхідність «більш широких консультацій між Грецією і Туреччиною» і в цьому зв’язку «вітдав посередницьку ініціативу Німеччини».

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button