ПолітикаТуреччинa

Турецький опозиціонер оголосив про створення нового політичного руху

Мухаррем Індже, високопоставлена фігура в головній опозиційній Народно-республіканській партії Туреччини (НРП) і кандидат в президенти від партії в 2018 році, оголосив про створення нового політичного руху в минулий четвер.

«Ми пропонуємо новий варіант для Туреччини. Рух, який я почав сьогодні, називається «рух за батьківщину через 1 тис.днів». Цей рух отримає свою силу, напрям і фінансування від нації», — цитує його Sözcü.

Він сказав, що рух офіційно розпочне роботу 4 вересня, відзначаючи річницю Сіваського конгресу, віху в становленні незалежності Турецької Республіки.

Нагадаємо, що Індже був в центрі уваги в цьому місяці завдяки декільком повідомленням в турецьких ЗМІ, які стверджували, що він хоче сформувати опозиційну партію після того, як був відтіснений лідером НРП Кемалем Киличдароглу на партійному з’їзді минулого місяця.

«Ні нинішній режим однієї людини, ні опозиція під управлінням- однієї людини не можуть вирішити проблеми Туреччини. Туреччина не позбавлена варіантів, вона не приречена на палацовий режим», – заявив Індже.

Він отримав понад 31% голосів на президентських виборах 2018 року, зумів оживити і мобілізувати натовпи так, як жоден опозиційний кандидат не був здатний зробити з тих пір, як президент Реджеп Таїп Ердоган прийшов до влади, стверджують ЗМІ. Він програв Ердогану, але домігся першого успіху для НРП за 41 рік, перевищивши результат в 30%.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button