ЕкономікиТуреччинa

ЗМІ: Туреччина підвищить ціни на ліки більш ніж на 37%

Міністерство охорони здоров'я Туреччини має намір оголосити про підвищення цін на ліки в Туреччині на 37,4%, яке набуде чинності в ці вихідні, повідомляє Diken.

Міністерство охорони здоров’я Туреччини має намір оголосити про підвищення цін на ліки в Туреччині на 37,4%, яке набуде чинності в ці вихідні, повідомляє Diken.

Щорічне підвищення цін, рішення про яке приймається в лютому спільно представниками міністерства і фармацевтичного сектора, розраховується на основі обміну євро на ліру, уточнюється в статті.

Ціни на фармацевтичні препарати, які були зафіксовані на рівні 4,57 ліри за європейську валюту, повинні зрости до 6,29 до суботи, відзначає Diken.

Вказується, що курси обміну валют мають вирішальне значення для фармацевтичного сектора Туреччини, оскільки країна імпортує більше 50% ліків, а внутрішнє виробництво сильно залежить від імпортної сировини.

У статті стверджується, що турки вже відчувають труднощі з покупкою ліків після скорочення запасів в галузі, викликаного падінням курсу ліри в листопаді і грудні, що призвело до зростання цін на імпорт і порушення поставок.

Нагадаємо, що національна валюта Туреччини впала до рекордно низького рівня по відношенню до долара в минулому році, втративши 44% своєї вартості після того, як Центральний банк республіки знизив процентні ставки в умовах інфляції, що прискорюється.

Крім того, інфляція споживчих цін досягла 48,69% відповідно до офіційних даних за січень в січні, згідно з офіційними даними, що є найвищим рівнем інфляції в країні майже за два десятиліття.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button