ПолітикаТуреччинa

«Екс-прем’єр-міністр Туреччини хоче створити новий альянс»

Колишній прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу прагне сформувати новий антиурядовий альянс без головної опозиційної Народно-республіканської партії (НРП), повідомляє Оглядач Cumhuriyet Сельда Гюнейсу.

Колишній прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу прагне сформувати новий антиурядовий альянс без головної опозиційної Народно-республіканської партії (НРП), повідомляє Оглядач Cumhuriyet Сельда Гюнейсу.

Колись близький союзник президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, Давутоглу пішов з посади прем’єр-міністра в травні 2016 року, а потім взагалі покинув правлячу партію справедливості і розвитку (ПСР) на тлі розбіжностей з приводу партійного керівництва, нагадує журналіст.

Він заснував партію майбутнього в грудні 2019 року і з тих пір висловив готовність розглянути можливість приєднання до опозиційного Національного альянсу, очолюваного НРП і правоцентристської «хорошою партією». Національний альянс об’єднав коаліцію навколо платформи відновлення влади в руках парламенту Туреччини, вказується в статті.

Разом з тим журналіст зазначає, що колишній прем’єр-міністр неодноразово намагався відмовити Киличдароглу від участі у виборах на тій підставі, що незадоволені виборці ПСР не підтримають президента НРП.

Нагадаємо, що незважаючи на безліч чуток, шість партій, які, як очікується, сформують Національний альянс, ще не оголосили, якого кандидата вони висунуть проти Ердогана на виборах, запланованих на червень 2023 року.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button